Ebrary e-kitap Veri Tabanı

Erişim Adresi: http://site.ebrary.com/lib/duzce/

Ebrary 150.000’nin üzerinde elektronik kitap içermektedir. İşletme&Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar&IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil&Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir.

Basit ara yüzü sayesinde kullanıcıların kolaylıkla keşif yapmalarına imkan tanır.

Kitaplarınızı offline olarak da okumanıza imkan tanımak amacıyla kitapları laptop, desktop, mobil cihazlar (IOS, Android cep telefonları ve tabletler) üzerine indirmenize imkan tanır.

Sahip olacağınız kişisel kitaplık sayesinde istediğiniz kitapları üzerlerinde aldığınız notlar ve vurgulamalar ile birlikte klasörler içinde saklamanıza imkan tanır.

Bu klasörleri arkadaşlarınıza email yoluyla iletmenizi mümkün kılar. Bir bakıma araştırmanızın arşivi görevini görür. Araştırma yaparken bir çok farklı seçenekten yararlanmanıza imkan tanır.

Kitap üzerinden herhangi bir bölümü kopyalamak istediğinizde otomatik olarak atıf bilgisini de bölüm sonuna ekler.

Böylece istediğiniz platforma kopyala/yapıştır seçeneği ile aktarmanıza imkan tanır.

Screen Reader özelliği ile görme engelli kullanıcılarında platformdan yararlanmasına imkan tanır.

Platformun ara yüzü Türkçe olarak kullanılmaya uygundur.