Türkiye Klinikleri Veritabanı

Türkiye Klinikleri Veritabanı

Erişim adresi : http://www.atifdizini.com/

Dergi listesi ve dergiler icin detaylar : http://www.atifdizini.com/journals/tr-index.html

Arastirmacilarin konu ve kaynak tarama icin harcadiklari zaman sorunlarina, ulusal duzeyde, hizli, tek merkezden ve kolay arama ile cozum saglamaktadir.Dizin’e kayitli dergilerin yeni sayilarinin surekli takibi ile anlik veri girislerinin yapildigi genis ve guncel bir veritabanidir. Tek bir arama ile guncel makale basliklari hizlica liste halinde goruntulenebilmekte, ilgi duyulan makalenin Turkce-Ingilizce ozetine kolayca goz atilabilmekte, istenilen makalenin pdf kopyasina aninda erisilebilmektedir. Makaleye kaynak gosteren diger makaleleri, makalenin yazarinin baska makalelerine aldigi atiflar incelenebilmektedir. Kayitli dergi sayisinda her gecen gun surekli artis olmaktadir. Dergilerin ve makalelerin etkinliklerinin karsilastirilabilmesi icin; ulusal etki degeri, ziyaretci sayilari, yayin periyotlarina uyumlari, aldiklari atif sayilari, uluslararasi etki degerleri (impact factor), yazar ve makale bazinda alinan atiflar gibi bircok basligi iceren ve veri tabanina kayitli ulusal dergilerin verilerinden derlenen “istatistik” menusu yer almaktadir. Dergilerin, kaynak gosterilirken kullandiklari kisaltmalarini, yayin periyotlarini, kayitli olduklari indeksleri iceren kisa bilgilerini icermektedir.  Baska makalelerden atif almis makale basligi, ilk tarama ekraninda  goruntulenebilmektedir. Kayitli tum dergiler, Turkiye’de en az iki sayi duzenli olarak yayinlanan hakemli (danisman degerlendirme sistemi olan) dergilerdir. Türkiye Klinikleri tarafından sunulmakta olan özel sayılar da eklenmiştir.

Icerik ve kapsam: Dergi sayisi 359’a cikmistir. Bu dergilerden ''kayitli olarak'' gecen dergilere tam metin erisim 2008'den gunumuze sunulmaktadir.

Turkiye Atif Dizini'ne kayitli tum dergilerin makaleleri, saglik bilimleri alaninda (Tip, Eczacilik, Dis Hekimligi, Veterinerlik, Hemsirelik, Fizyoterapi Rehabilitasyon, Psikoloji, Beden Egitimi ve Spor Bilimleri ve Saglik Bilimleri bransları) yayimlanan akademik-bilimsel makalelerdir.